Groen Clean Softwash

Wat is Softwash?

 

Softwashen is een nieuwe reinigingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van lage druk en gespecialiseerde biologisch afbreekbare chemie om schimmel, bacteriën, algen en andere organische vlekken veilig te verwijderen van daken en andere buitenkanten van gebouwen. Het is zo genoemd om de methode te onderscheiden van hoge druk (met kracht) reinigen.

 

Bij het softwashen wordt gebruik gemaakt van een elektrische landbouwsproeier, waarmee een ​​op water gebaseerde, biologisch afbreekbare, desinfecterende reinigingsoplossing aangebracht wordt om schimmel, meeldauw, bacteriën, algen, schimmels, mos en meer te doden op de buitenkant van huizen en gebouwen.

 

Softwash apparatuur is duidelijk anders dan hogedruk wasapparatuur. De elektrische membraanpomp sprayt de reinigingsoplossing op 40-80 PSI (3-6 Bar), waar hoge druk meestal gebruik maakt van 1160-2900 PSI (80-200 Bar) en soms zelfs nog wel meer. De apparatuur die wordt gebruikt voor softwashen kan ook telescopische handgrepen hebben, zodat de reinigingsoplossing gemakkelijk dakranden, vensters op de bovenverdieping en andere dergelijke gebieden kan bereiken, zonder deze extra druk.

Omdat er met lage druk gewerkt wordt is er geen kans meer op beschadigingen aan het exterieur van panden.

In tegenstelling tot hogedruk, pakken wij de vervuiling bij de wortel aan in plaats van het te verspreiden. Met softwashen verbruiken wij slechts een derde van de hoeveelheid water in vergelijking met hoge druk en het resultaat blijft 4 tot 6 maal langer schoon.

Wij kunnen na een complete behandeling van uw pand de garantie geven dat de aanslag minimaal 2 jaar weg blijft.

 

 

Wie zijn wij?

 

Groen Clean Softwash bestaat sinds 2018, dit is ook het jaar dat softwashen is geïntroduceerd in Nederland. Wij zijn één van de eerste bedrijven in Europa die met deze reinigingsmethode werken. Het concept softwashen komt oorspronkelijk uit Amerika, daar doen zij het al jaren.

 

Om een beter beeld te krijgen gaan we even terug in de tijd.

In 1992 bedacht de Amerikaan, AC Lockyer, een andere manier om ‘groene aanslag’ te verwijderen. In plaats van het bekende hogedruk wassen, bedacht hij een methode op basis van chemie, zonder de druk. Met zijn achtergrond in horticultuur heeft hij de chemie ontwikkeld welke wij nu gebruiken. In 2011 heeft hij het bedrijf Softwash Systems opgericht, sindsdien is Softwash Systems uitgegroeid tot de absolute marktleider in verkoop van softwash materiaal en softwash chemie en geven zij ook speciale softwash opleidingen.

 

Onze installatie, uitgerust met de unieke blendmodule om de chemie in de juiste verhoudingen te mixen, komt dan ook uit Amerika, uit de fabriek van Softwash Systems.

Wij zijn officieel ‘Softwash Systems Certified Applicator’, wat betekent dat wij een speciaal opleidingstraject hebben doorlopen, onze diploma’s hebben gehaald en dus gespecialiseerd zijn in het softwashen en de verschillende toepassingen van de verschillende soorten chemie die wij gebruiken.